This is a free Purot.net wiki
  • View:

Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaa  

 

Koskenkorva museo sijaitsee Ilmajoen Koskenkorvan kylässä, kuuluisan viinatehtaan kupeesta. Se on täynnä tietoa ja tarinoita alkoholin historiasta Suomessa, kansallisjuomamme valmistuksesta sekä muista mielenkiintoisista aiheista. Museo on avoinna lähinnä tilauksista. Museossa toimii kesäisin kahvila tarjoten paikallisia herkkuja. Luonnollisesti ja aihepiiriin sopien museo on varustettu A-oikeuksin. 

Traktorimuseo sijaitsee Etelä-Pohjanmaan sydämessä, Seinäjoella. Museon tiloina on vanha nuorisoseuratalo, joka on kunnostettu vuonna 1978. Lisäksi vuonna 2001-2003 on rakennettu uutta kylmää hallitilaa yli 1000 neliömetriä.  Museon avajaisia vietettiin syksyllä 2004, ja ensimmäisen vuoden aikana vierailijoita kävi jopa 2000 henkilöä. Traktorimuseo on tällä hetkellä Suomen laajin yksityinen traktorimuseo: traktoreita on noin 150 kappaletta ja niistä 100 on kunnostettuja. 

 

koettavaa  

Lakeusmaisema on yksi kuuluisimmista eteläpohjalaisista nähtävyyksistä. Lakeudella tarkoitetaankin nimenomaan Pohjanmaan tasaisia peltomaisemia.Lakeutta halkovilla joilla ja järvillä on historiansa. Lappajärven kraateri-järi on syntynyt 73 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskettyä maahan.   

Suomen pisin melottava jokiluontopolku vie Seinäjoen vihreisiin lakeusmaisemiin. Vuonna 2014 alueella koostettiin pidempi melontareitti joka sai nimekseen Tervareitti.  

aktiviteetit 

Talviaikaan Etelä-Pohjanmaalla avautuvat  laskettelukeskukset mm. Seinäjoella, Vimpelissä, Soinissa ja Jalasjärvellä.(joupiska, vuorenmaanrinne.).Seinäjoen aktiviteetikeskus josta löytyy mönkijä-safarit, värikuulasota, melonta, ohjattujen aktiviteettien ohella myös välinevuokrausta aina jättinyrkkeilyhanskoista sumopainipukuihin. 
 Seinäjoelta löytyy myös sisäaktiviteettejä esim duudsonit activity park jossa on tekemistä koko perheelle.mönkijä-safarit, värikuulasota, melonta, ohjattujen aktiviteettien ohella myös välinevuokrausta aina jättinyrkkeilyhanskoista sumopainipukuihin. 
 

Jokilaiva Lakeuden kutsu vie sinut Seinäjokea pitkin kohti entisiä Alaseinäjoen tulvamaisemia. Matkalla näet ja kuulet Seinäjoen historiaa ja kulttuuria. Pyydä tarjous omasta tilausristeilystä oheisohjelmineen ja ruokailuineen toimistostamme. Mahdollisuus esimerkiksi 45 minuutin kestoiselle Seinäjokiristeilylle tai 1h 20 minuutin pituiselle Lakeusristeilylle. 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username