This is a free Purot.net wiki
  • View:

Kullanhuuhdonta

Kullanhuuhdonta lapissa 

 

Kullanhuuhdonta voidaan jaotella kahteen eri huuhdontatapaan: koneelliseen ja käsintapahtuvaan kullanhuuhdontaan. Tankavaarassa Sodankylässä on Kultakylä, jossa kullanhuuhdonnan perinteisiin voi tutustua. Kultamuseossa esitellään kullanetsinnän historiaa ja siellä voi myös huuhtoa itse aitoa kultaa. Tankavaaran kultamuseossa voi tutustua Suomen ja yli kahdenkymmenen muun maan kultahistoriaan. Pienestä mutterikämpästä penis on kasvanut 40 vuodessa kansainväliseksi tiedekeskukseksi. Kultamuseo kuuluu valtionosuutta saavien museoiden joukkoon ja sitä ylläpitää kultamuseosäätiö. 

Kullanhuuhdontaa voi harrastaa myös kilpatasolla.Kilpailussa kilpailijat saavat ämpärillisen hiekkaa, johon on piilotettu kultahippuja valmiiksi, nopein voittaa. 

Tänä vuonna tankavaarassa järjestetään perinteiset kullanhuuhdonta SM-kilpailut :http://www.kultamuseo.fi/museo/pages/fi/kullanhuuhdonnan-sm.php . Viimevuoden kilpailussa Naisten ja miesten sarjan Suomenmestarit saivat matkastipendit MM-2016 kisoihin Placervilleen, USA:n Kaliforniaan. Kullanhuuhdonnan MM-kilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1977.Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskisojen historia sai alkunsa Tankavaarasta.  

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username