This is a free Purot.net wiki
  • View:

rovaniemi

Rovaniemi

Rovaniemi
Käyntikohteita Rovaniemellä

-seikkailupuisto huima, Huima on koko perheen seikkailupuisto Rovaniemellä, Ounasvaaralla. Seikkailupuisto soveltuu kaikille 4-vuotiaista ylöspäin ja se pitää sisällään kahdeksan eri vaativuustason rataa yhdestä metristä jopa seitsemän metrin korkeuteen  Puiden väleihin on kiinnitetty köysiä, puomeja, siltoja ja verkkoja, joiden avulla kiivetään ja tasapainoillaan eri vaikeusasteisilla radoilla.
Huima on tarkoitettu kaikille seikkailullisista elämyksistä innostuneille ja siinä yhdistyvät kiipeily puiden lomassa, luonnosta nauttiminen ja haasteiden voittamisen tuoma ilo ja innostus. Radat soveltuvat yli 130-senttisille seikkailijoille ja Naperorata perheen pienimmille (min. 110 cm).

 

Rovaniemen kirkko, Rovaniemen nykyinen kirkko valmistui vuonna 1950 sen suunnitteli arkkitehti Bertel Liljequist. Edellinen kirkko tuhoutui täysin Lapin sodassa vuonna 1944.. Istumapaikkoja kirkossa on 850. Kirkonmenojen lisäksi kirkossa järjestetään konsertteja ympäri vuoden. Kirkko on avoinna kesä- ja joulusesonkina päivittäin ja muina aikoina tilauksesta. Kirkon kupeessa olevaan sankarihautausmaahan kannattaa myös käydä tutustumassa.

 Avoinna Kesällä 2015: 11.5.-30.8. päivittäin klo 9-21.
Jouluna 2015 - 2016:  30.11.2015 - 10.1.2016 päivittäin klo 9-21. Muina aikoina tilauksella.

 

Arktikum, talo Rovaniemellä on museo, tiedekeskus, nähtävyys, suosittu kulttuurikohde sekä mieleenpainuva kokous- ja kongressitalo. Arktikumin näyttelyt vievät vieraat seikkailulle Suomen Lappiin ja arktisille alueille.

Lapin maakuntamuseon Pohjoiset keinot- näyttelyssä tutustutaan Suomen Lapin historiaan ja ajallisesti esihistoriasta noin 1970-luvulle. Esillä ovat sadat kulttuuriesineet ja kymmenet pukuparret sekä Lapin luonnon tunnusomaisin kasvi- ja eläinmaailma. Perusnäyttelyiden lisäksi Arktikumissa on vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittelevät samoja teemoja.           
Rovaniemen keskustan hotelleista on vain kävelymatka Arktikumiin (n. 5–15 min).

 

Joulupukin Kammari, on Joulupukin virallinen kohtaamispaikka Napapiirillä, Joulupukin pajakylässä. Joulupukki vastaanottaa vieraitaan kammarissaan vuoden jokaisena päivänä. Voit tietysti tavata itsensä Joulupukin, mutta aivan pienen pieniä tonttujakin saattaa nähdä silmännurkassa vilahtavan, jos oikein tarkasti katsoo. Napapiirin taikatanner saa erityisesti lapset tarkkasilmäisiksi. Joulupukin Kammari on myös ainoa paikka maailmassa, jossa ihmiset pääsevät näkemään kuka joulupukki oikeasti on, Reitilläsi Joulupukin tapaamiseen tutustut tarinoihin , salaisuuksiin ja esineisiin, jotka kertovat Joulupukin työstä, harrastuksista ja elämäntavasta.

Avoinna joka päivä     ilmainen sisäänpääsy.

Ounasvaara

Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa. Ounasvaaralla on merkittyä ja huollettua reitistöä sekä lukuisia hyviä maisemapaikkoja.  Ounasvaaralla voi harrastaa lähes 50 lajia ja tarjonta kasvaa kaiken aikaa. Talvella Ounasvaaralla voi mm. lasketella ja hiihtää, kokea vauhdin hurmaa talvikelkkaradalla tai vaikkapa lumikenkäillä.

 Kesällä Ounasvaaralla voi patikoida luontopoluilla, viilettää alas rinnettä kesäkelkkaradalla tai pelata golfia. Myös Santasport - Lapin Urheiluopisto Ounasvaaran rinteellä on todellinen liikunnan ja hyvänolon keskus.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username