This is a free Purot.net wiki
  • View:

Salla

Salla

Kesän aktiviteetteihin lukeutuu paljon tekemistä mm. huskyohjelmat, poro-ohjelmat, kanoottiretket, mönkijäsafarit, frisbeegolf, lintubongausta ja yli 300 kilometrin mittainen, merkitty ja vaativuusluokiteltu patikkareitistö johdattaa kulkijan luontokokemuksiin vertaansa vailla. Opastetuilla kanootti-, kirkkovene-, kalastus-, patikka-, sauvakävely- ja mönkijäretkillä erämaa avautuu turvallisesti jokaisen saataville paikallisten oppaiden johdattamana.

 Syksyisin suuri erämaa tarjoaa upeat mahdollisuudet paitsi ruskan ihailuun myös metsästykseen ja marjanpoimintaan. Paikalliseen poronhoitokulttuuriin tutustut parhaiten Sallan Poropuiston opastetuissa poro-ohjelmissa. Historiaan pääset tutustumaan Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museossa ja toisen maailmansodan aidoilla taistelukentillä. Kesällä myös erilaiset tapahtumat eri puolilla Sallaa antavat aivan omanlaisensa kosketuksen paikalliskulttuuriin ja lappilaiseen rentoon elämänmenoon.

Talven aktiviteetteihin kuuluu mm. Huskysafarit, lumikenkäretket, moottorikelkkasafarit, poro-ohjelmat, omatoiminen moottorikelkkailu ja tottakai myös hiihtäminen ja laskettelu. Sallassa hiihtämisellä on pitkät perinteet, minkä todistaa jo Sallasta löydetty maailman vanhin yli 5000 vuotta suksi. Hiihdon riemusta pääsee nauttimaan niin hyvin hoidetuilla rinteillä, kuin laduillakin. Erämaan luontoon pääsee poron, koiravaljakon tai moottorikelkan kanssa tai lumikengillä kävellen.

Alkutalven tykkylumikuusikot tuntureiden juurilla luovat satumetsän, joka on ehdottomasti jokaisen Sallassa kävijän koettava jollain tapaa. Ulkoilma- aktiviteettien jälkeen voi rentoutua vaikkapa kylpylän poreissa, ravintoloiden antimista nautiskellen tai kota-iltojen lämpimässä tunnelmassa.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username