This is a free Purot.net wiki
  • View:

Valamon luostari

Luostarit Suomessa 

 

Valamon luostari on Suomen tunnetuin luostari ja on myös turistejen keskuudessa tunnetumpi kuin muut luostarit Suomessa. 

Valamon luostari tarjoaa monipuolisen kokemuksen jonka palveluihini kuuluu esimerkiksi: osallistuminen jumalanpalveluksiin, tutustuminen luostarikirkkojen ikoneihin ja luostarin omiin ja vieraileviin näyttelyihin. Ravintola Trapesa ravitsee kävijän monipuolisella noutopöydällään ja myymälästä voi käydä ostamassa tuliaisostokset. Jo päivävierailu luostarissa on elämys, mutta yhä useampi haluaa syventää kokemustaan yöpymällä luostarin rauhassa. 

 

Valamon kauppa tunnetaan nimellä Tuohus ja se palvelee vieraita päivittäin aamusta iltaan. Pienen myymälän hyllyiltä löytyy kattava valikoima ortodoksiseen elämäntapaan kuuluvia tuotteita: käsin maalattuja ikoneita, painokuvaikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä ja paljon muuta. 

Valamon Viiniherman 

Valamon jälkiruoka-, kuohu-, puna- ja valkoviinit sekä liköörit ovat kaikki kypsyneet ja saaneet luonteensa luostarin rauhassa ja hiljaisuudessa.  

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username