This is a free Purot.net wiki
  • View:

design kohteet

design kohteet

designmuseo Helsinki 

 

Designmuseo sijaitsee Kaartinkaupungissa, Design District Helsingissä, lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.Museossa on mahdollista saada ilmainen yleisöopastus erikielillä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi. Voi myös varata opastuksen arkipäivinä tai viikonloppuisin ja se maksaa 60-75€. 

Designmuseo tuottaa näyttelyitä kiertoon suomalaisesta muotoilusta, sen historiasta ja merkittävimmistä tekijöistä. Designmuseon kiertonäyttelyitä on nähty kotimaan lisäksi Euroopassa, Aasiassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. 

 

lähteet: design museon kotisivu 

Alvar Aalto 

Hugo Alvar Henrik Aalto oli suomalainen arkkitehti, muotoilija ja akateemikko. Hän on 1950- luvun lopulta lähtien kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu mestari ja arkkitehtuurin modernin yhteydessä mainittuja merkittäviä nimiä. Hän on suunnitellut sekä aluekokonaisuuksia että yksittäisiä rakennuksia. Sisustuksia ja huonekaluja hän muotoili yhdessä vaimonsa Aino Aallon kanssa. Suomalaisen arkkitehtuurin ja yhteiskunnan kannalta on ollut tärkeää, että Aalto edisti modernismin rakentamista ja sosiaalista arkkitehtuurisuunnittelua. Alvarin yksi mestari teos on finlandia talo se sijaitsee sijainti Helsingin keskustassa puistomaisessa ympäristössä, meren tuntumassa. Tässä muutamia aallon suunnittelemia rakennuksia: 1956-1960 Seinäjoen kirkko "Lakeuden risti", 1965-1968 Pohjola-talo Reykjavíkissa Islannissa, 1966-1969 Akateeminen kirjakauppa Helsingissä, 1969-1975 Lappia-talo Rovaniemellä.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username