This is a free Purot.net wiki
  • View:

Kainuun alue

Kainuun alue

Oulujärvi 

 

on Suomen neljänneksi suurin järvi. Se vapautui kauden jälkeisestä jääkuoresta noin 9100 - 9400 vuotta sitten. Järven pinta-ala vaihtelee säännöstelystä riippuen 778 - 944 km²:n välillä. Keskisyvyys on noin 7 metriä, syvimmissä kohdissa vesi on 38m. Järveä reunustavat useat matkailuyritykset ja Paltaniemen Eino Leino -talo tuo kansallista kulttuuriperimää.Oulunjärvellä riittää erilaisia aktiviteettejä mm. lintujentarkkailu, uinti, pyöräily, marjastus/sienestys, purjehdus, veneily, hiihto, kalstus. Oulujärvi itsessään on kiva nähtävyys. Vedet, hietikot ja mäntymetsät ovat ainutlaatuisia. Retkeilyalueen polut kulkevat avarissa männikkömetsissä ja rantatöyräillä. Pitkiltä hiekkarannoilta löytää oman suosikkipaikan uinti- ja rantaretkelle.  

 

 

Kuusamo 

 

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla.  Kuusamon kunta perustettiin vuonna 1868, ja kaupunki Kuusamo on ollut vuoden 2000 alusta alkaen. Kuusamo on nykymaakunnan sekä pohjoisin että itäisin kunta. Kuusamon naapurikuntia ovat Posio Salla Suomussalmi ja Taivalkoski. Rukan hiihtokeskus sijaitsee Kuusamossa. Kuusamossa sijaitsee myös lentoasema, johon on matkaa Kuusamon keskustasta 6 km. Ruka siis on hyvinkin suosittu laskettelukeskus jossa on hyvät majoitus ja laskettelu mahdollisuudet. Siel voi myös harrastaa melontaa, patikointia, hiihtoa, golfia yms... Rukan hiihtokauden 2015-2016 avaustavoite on 16.10.        

 

 

 

 

 

 

 

Vuokatti 

Vuokatin Matkailukeskus sijaitsee Kainuun maakunnassa, yli 10 500 asukkaan Sotkakomon kunnassa. Lähimmästään kaupungista Kajaanista on Vuokattiin noin 35 kilometriä jaa pääkaupunkiseudulta noin 570 kilometriä. Vuokatin aktiviteetit ovat monipuolisia: Golfia ympäri vuoden, laskettelua, keilausta, Angry Birds activity park, lumikenkäilyä ja paljon muuta.  

 

 

KUHMON HOTELLI KALEVALA 

Kalevala-eepoksen Kokko-linnun muotoon rakennettu korkeatasoinen kokous- ja lomahotelli sijaitsee 3 km päässä Kuhmon keskustasta Kalevalankankaalla, rauhallisella paikalla Lammasjärven rannalla. Hotellin ravintolasta avautuu vuodenaikojen mukaan vaihtuva näkymä Lammasjärvelle. Hemmotteluosaston tarjonnalla voi täydentää kokonaisvaltaisen hyvänolon matkan. Olipa matkan teemana loma tai työ, wellness-palvelut tuo siihen sopivasti ylellisyyttä maittavien aterioiden ja ainutlaatuisten ohjelmien lisäksi. Näihin palveluihin kuuluu mm. yrttiporekylpyjä, turvesaunomista, infrapunasaunomista, reiki-energiahoitoja ja kalevalaisia jäsenkorjauksia.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username