This is a free Purot.net wiki
  • View:

Lappi

Pallas-Ylläs

Pallas-Ylläs 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Kolarin, Kittilän, Muonion ja Enontekiön välisellä tunturi- ja metsäalueella.Helsingistä on Rovaniemelle päivittäinen ja Kolariin sesonkiai-kainen junayhteys. Rovaniemeltä on linja-autoyhteys Kittilään, Muonioon ja Hettaan, ja Kolarista on linja-autoyhteys Ylläkselle.Pallas-Yllästunturin kansallispuisto jää Tornio - Kilpisjärvi tien (E8) ja Rovaniemi - Kittilä - Tepasto - Enontekiö -tien (nrot 79 ja 956) väliin. Autolla pääsee reittien läheisyyteen Ylläsjärvellä, Äkäslompolossa, Pallastunturilla, Hetassa sekä muissa puistoa ympäröivissä kylissä ja matkailukeskuksissa. 

palveluja: Ympärivuotiset palvelut. Tulentekopaikkoja, kahviloita, laavuja, kotia, autio-, varaus- ja vuokratupia. Kolme luontokeskusta auttaa retken suunnittelussa ja ohjaa huippukohteille. Tunturijärvet tarjoavat erikoisia nautintoja kesällä ja avannot talvella. Virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. 

Talvella Pallas-Yllästuntureiden lähellä on Tunturi-Lapin hienoimmat laskettelumaastot. Eniten rinteitä on Ylläksellä. Kansallispuiston tunturi maastossa alueelle on merkitty on merkitty yhteensä noin 500km hiiihtoreittejä. 

kesällä ja syksyllä tunturilla voi marjastaa ja sienestää. Rinnesoilta voi poimia kypsiä hilloja patikoinnin lomassa,tarkkaillalintuja pyöräillä vaeltaa jne. 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username